MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Susret sa gradonačelnikom Bešlićem

Rate this item
(0 votes)

U ponedjeljak, 25. septembra, mostarski muftija mr. Salem -ef. Dedović se susreo sa gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem.

Razgovarano je o realizaciji krupnih infrastrukturnih projekata u staroj jezgri Grada Mostara, gdje se nalaze važni objekti Islamske zajednice - nacionalni spomenici Bosne i Hercegovine.

Muftija je izrazio nadu da će realizacija ovog kapitalnog projekta uređenja turističke zone od Starog grada do Musale Fejićevom ulicom upotpuniti turističku sliku Mostara, te istakao da Islamska zajednica sa svoje strane pozdravlja uređenje ovog prostora i iskazuje spremnost da sa gradskim vlastima unapređuje sliku grada i segment turističke ponude.

Posebno je bilo riječi o ostvarivanju vjerskih prava muslimana u Gradu Mostaru, preciznije perspektivom lokacije nekadašnjeg Lakišića vakufa u centralnoj zoni Grada Mostara.

Posjeti web

Hadis Dana

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, molio Allaha, dž.š., sljedećim riječima: „Molim te za bogobojaznost i strah od Tebe i javno i tajno“. Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani