U utorak, 6. februara 2024. godine, Okružni odbor Udruženja Ilmijje Mostar održao je svoju šestu redovnu sjednicu, na kojoj su usvojeni Izvještaj o radu i smjernice za buduće djelovanje.

Delegacija u kojoj su bili predsjednik Okružnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar Nihad-ef. Ahmetović, Šefko-ef. Tinjak, Ćamil-ef. Pindžo, Mehmed-ef. Čopelj, Šemso-ef. Germić, Sanjin-ef. Šahić i Ramiz-ef. Memić, posjetila je Muftijstvo mostarsko i uputila čestitke mostarskom muftiji dr. Salem-ef. Dedoviću povodom stjecanja gradusa doktora islamskih nauka u oblasti šerijatskog prava - fikha na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Sastanku je prisustvovao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog mr. Ilham-ef. Puce. 

Okružni odbor Udruženja Ilmijje Mostar je još jednom iskazao svoju punu podršku muftiji mostarskom u njegovim nastojanjima za promociju mira, suživota i jednakopravnosti svih stanovnika Hercegovine.

Posebno su istakli spremnost na svaki mogući vid podrške muftijinim naporima za povrat nepravedno otete vakufske imovine u Centralnoj zoni Grada Mostara na području nekadašnjeg Lakišića harema, istakavši da se ne smiju dovoditi u pitanje ljudska i vjerska prava, čast i dostojanstvo, Bošnjaka muslimana na ovom području.