MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održana sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog

Rate this item
(0 votes)

U srijedu, 19. septembra 2018. godine, u Studentskom hotelu Mostar održana je redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog. Sjednicom je predsjedavao mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović.  Sjednici su prisustvovali glavni imami i direktor Karađoz-begove medrese.

Tokom razmatranja tačke dnevnog reda koja se odnosila na predstojeće izbore u Islamskoj zajednici bili su prisutni i predsjednici izbornih komisija medžlisa.

Muftija je istakao važnost i značaj izbora u Islamskoj zajednici, a član Glavne izborne komisije Ilham Puce i predsjednica Okružne izborne komisije Faiza Alić dali su predsjednicima izbornih komisija medžlisa određene smjernice i uputstva za provođenje izbora.

Na sjednici Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog razmatrani su i izvještaji o realiziranim ramazanskim aktivnostima, akciji zekata i sadekatu-l-fitra, kao i akciji kurbana. Iskazano je zadovoljstvo realizacijom ramazanskih aktivnosti, kao i zahvalnost džematlijama i imamima koji su uspješno realizovali akciju zekata i sadekatu-l-fitra u korist bejtu-l-mala Islamske zajednice.

Izvještaj o uspješno provedenoj akciji kurbana za Karađoz-begovu medresu predstavio je direktor hfz. Aid Tulek.

Razgovarano je i o drugim aktuelnim važnim pitanjima.

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

Ko je na portalu: 34 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani