MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Nadvojvotkinja Austrije i princeza Toskane posjetila Muftijstvo mostarsko

Rate this item
(0 votes)

Muftija mostarski Salem ef. Dedović susreo se u utorak, 6. marta, u svom uredu sa nadvojvotkinjom Austrije i princezom Toskane, Camillom Habsburg-Lothringen, koja boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je o ukupnim društvenim prilikama u Hercegovini i procesima međureligijske saradnje. Muftija je istakao da je Bosna i Hercegovina mjesto susreta religija kroz historiju. Naglasio je da su važne poruke koje vjerske zajednice upućuju vjernicima. Bilo je govora i o simbolima Mostara i države Bosne i Hercegovine.

„Stari Most je simbol povezivanja ljudi, opće civilizacijsko dobro. Imamo veliko kulturno nasljeđe koje pripada svim građanima ove države. Nažalost, neki bi to relativizirali i istakli druge simbole koji nemaju niti funkciju niti trajanje. To nije prirodno“, rekao je muftija.

Nadvojvotkinja je kazala da Mostar kao multietnička sredina može biti pozitivan primjer cijelom svijetu. Istakla je svoje zadovoljstvo činjenicom da je Islamska zajednica otvorena za saradnju i dijalog, te naglasila da je potrebno posebnu pažnju posvetiti mladima.

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

Ko je na portalu: 286 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani