Mostarski muftija dr. Salem-ef. Dedović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog mr. Ilham-ef. Puce prvi teravih-namaz ovog ramazana klanjali su u Berićet džamiji u Jasenici.

Organizovani vjerski život u džematu Jasenica i brojne džematske aktivnosti se izuzetno uspješno realizuju zahvaljujući velikom angažmanu i pregalaštvu vrijednih džematlija koje predvodi hadži Miralem-ef. Mezit, koji je imamsku službu u ovom džematu počeo davne 1970. godine.

Muftija je u obraćanju nakon teravih-namaza vjernike podsjetio da mjesec ramazan donosi mir, spokoj, sreću i rahatluk čitavom svijetu, svim ljudima, naglasivši da su kur’anske poruke počele dolaziti u mjesecu ramazanu. Tu svjetlost, nur, dobrotu, veličinu Božijih riječi, kasnije je vjerno tumačio i prenosio Poslanik, a.s.

Muftija je istakao da je svaki ramazan poseban i kolektivna radost, na kojoj srcem i dušom trebamo zahvaljivati Uzvišenom Stvoritelju.

Govoreći o Lakišića haremu istakao je da je to “pitanje historije, budućnosti i dostojanstva nas muslimana Bošnjaka u ovom Gradu, gdje ne odustajemo od naših prava i sloboda, koja nam pripadaju”.