MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Izvršena identifikacija graničnih linija lokaliteta Dugalića džamije u Nevesinju

Rate this item
(0 votes)

Po osnovu ovlaštenja Izvršnog odbora Medžlisa IZ Nevesinje  predsjednik odbora za obnovu Dugalića džamije Mujo Trebović 26.10 2015.god sa nadležnim službenicima  opštine Nevesinje izvršio je identifikaciju katastarske čestice na kojoj se džamija nalazila.

Ovim činom, a na osnovu kopije katastarskog plana utvrđene su sve činjenice na terenu čime su se stvorili  potrebni preduvjeti za početak obnove Dugalića džamije.

Do sada je Odbor za obnovu džamije prikupio značajna novčana sredstva i izvršio odabir izvođača radova na prvoj građevinskoj fazi. U prvoj fazi predviđeno je da se obnovi ogradni zid i džamijski lokalitet zaštiti od neprimjerenog korištenja.

U Medžlisu IZ Nevesinje se nadaju da će akcija prikupljanja dobrovoljnih priloga za džamiju nakon izvedenih prvih radova još više intenzivirati. 

(www.medzlis-nevesinje.com)

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

Ko je na portalu: 328 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani