MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Muftija u posjeti Medžlisu Nevesinje

Rate this item
(1 Vote)

Mostarski muftija Salem -ef. Dedović jučer je boravio u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Nevesinje. U pratnji muftije bio je pomoćnik za vjerska pitanja Ilham -ef. Puce.

Nevesinjski imam Mehmed -ef. Čopelj detaljno je upoznao muftiju sa stanjem vjerskog života i aktivnostima koje se realizuju na području Nevesinja.

Tom prilikom muftija se upoznao i sa dinamikom izvođenja radova na obnovi kompleksa Careve džamije.

Muftija je pohvalio posvećenost radnika firme G.D. „Bišina“ koji na čelu sa direktorom gosp. Mirsadom Bajgorićem pojačanim intenzitetom predano rade kako bi se ispoštovao predviđeni rok za završetak radova. Planirano je da Careva džamija bude svečano otvorena 24. aprila ove godine.

Nakon obilaska Careve džamije muftija je posjetio i lokalitet džamije Hadži Velijjudina Bakrača, čija je obnova u početnoj fazi.

Hadis Dana

Od Ebu Zerra, r.a. se prenosi da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, rekao: „Boj se Allaha gdje god bio, loše djelo poprati dobrim ono će ga obrisati i lijepo se prema ljudima ophodi“. (Tirmizi) Bejheki

Ko je na portalu: 42 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani