U subotu, 2. septembra, u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Trebinje boravili su načelnik općine Karatay iz grada Konye u Turskoj hfz. Hasan Kılca i zamjenik načelnika Osman Ciger, sa svojim saradnicima.

Povod posjete je obnovljena Vakufska kuća u Starom gradu sa halal restoranom, čiju obnovu su finansirali Savez općina turskog svijeta (TDBB) i općina Karatay.

Na sastanku u Medžlisu razgovarano je o dosadašnjoj saradnji, aktivnostima pri Medžlisu, projektima koji su u toku ili su planirani, kao i o budućoj saradnji sa TDBB.

Ispred Medžlisa IZ Trebinje sastanku su prisustvovali glavni imam hfz. Sadik-ef. Fazlagić, predsjednik Miralem Hadžimahović, članovi Izvršnog odbora Vedad Banović i Armin Bešović i vlasnici ćevandžinice Stari grad Orhan Tičić i Faruk Tičić.

Ovaj projekat je drugi po redu projekat koji finansiraju TDBB i općina Karatay, te time značajno podržavaju rad i razvijanje Medžlisa Islamske zajednice Trebinje. Prije dvije godine također je finansirana i sanacija krova džamije u Župi.

Glavni imam i predsjednik Medžlisa su zahvalili TDBB, općini Karatay, načelniku i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da u Trebinju danas imamo prvi i, do sada, jedini halal restoran.