MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održana skupština Medžlisa Islamske zajednice Nevesinje

Rate this item
(0 votes)

U nedjelju, 18. februara 2018. godine, u obnovljenoj zgradi Medžlisa održana je Skupština Medžlisa Islamske zajednice Nevesinje. Skupštinom je predsjedavao Ibrahim Kajan. Na samom početku ašere je proučio Edin Maslo, svršenik Karađoz-begove medrese.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Nevesinje Šerif Kujan upoznao je prisutne o aktivnostima u prošloj godini, posebno naglašavajući rad na obnovi i unapređenju vakufske imovine. Podsjetio je da je prošle godine upriličeno i svečano otvaranje spomen obilježja svirepo ubijenim civilima i poginulim borcima AR BiH s područja Nevesinja.

Izvještaj o vjersko-prosvjetnom radu u protekloj godini izložio je v.d. glavni imam Mehmed Čopelj. Skupština je jednoglasno usvojila Izvještaj za 2017. godinu i Plan rada za 2018. godinu. 

Zastupnicima skupštine obratio se i muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović koji je odao priznanje za uspješan rad medžlisa i za rezultate koji su postignuti u 2017. godini, posebno na evidentiranju i uknjižbi vakufske imovine prema pravilima Vakufske direkcije, te na borbi za povrat i zaštitu vakufske imovine. Predložio je da se jednom godišnje upriliči program sjećanja na sve šehide Nevesinja u Carevoj džamiji, što je skupština jednoglasno prihvatila.

Na samom kraju predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Nevesinje Šerif Kujan uručio je priznanje muftiji za podršku i doprinos u radu. 

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

Ko je na portalu: 234 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani