Na sastanku održanom u popodnevnim satima u Mostarskom muftijstvu punu podršku muftiji mr. Salem-ef. Dedoviću u naporima koje ulaže na zaštiti prava Islamske zajednice i dostojanstva Bošnjaka izrazili su i predstavnici Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Jablanica i MIZ Prozor.

Tokom sastanka muftija ih je upoznao sa metodološkim pristupima destruktivnih struktura društva koje svojim djelovanjem nastoje umanjiti kapacitet Zajednice i prava Bošnjaka da zajedno sa drugim narodima doprinose izgradnji modernog bosanskohercegovačkog društva zasnovanog na principima prava, jednakosti i ravnopravnosti.

Uz zahvalnost za priliku da bude dio tima koji je analizirao ukupno društveno-političko stanje na području Muftijstva Hamdo Sefer iz Jablanice pružio je punu podršku muftiji.

- Zahvalan sam mu što je uočio vrlo trusno stanje na ovom području i mislim da je potrebno uložiti da se ujedine svi faktori i vjerski i političke i ekonomske kako bi se ovo stanje prevazišlo - rekao je Sefer.

Sličnog mišljenja je Sidik Hadžić iz Prozora.

- Ovi problemi traju duži vremenski period i ovo što se dešava može se nazvati eskalacijom koja traži adekvatne odgovore patriotskog bloka kako bi se stvari riješile na dobrobit države Bosne i Hercegovine. Hercegovina zaslužuje daleko veću pažnju nego što joj sada poklanjaju političari - kazao je Hadžić.

On je izrazio nadu da će uz muftijno odmjereno vodstvo muslimana s područja Muftijstva i Bošnjaka u Hercegovini pokrenuta pitanja vrlo brzo biti riješena.

(Preporod.info)