MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Hafiz Čajlaković održao predavanje u Mahalskoj džamiji u Prozoru

Rate this item
(0 votes)

U sklopu redovne mjesečne tribine, ovomjesečni gost džemata Prozor i Mahalske džamije večeras je bio hafiz Husejn-ef. Čajlaković. Džamija je i ovaj put bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a posebno lijep odziv imala je naša omladina.

Hafiz Čajlaković je na sebi svojstven način govorio o izreci hazreti Alije, po kojoj se tijelo čisti vodom, ego suzama, pamet znanjem a duša ljubavlju.

Hafizove poruke začinjene velikim brojem anegdota i primjera iz svakodnevnog života naišle su na veliku pažnju naših džematlije, čime je još jednom potvrđeno da je mjesečna tribina projekat koji je itekako opravdan i potreban.

(www,medzlisprozor.com)

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani