MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Muftija posjetio džemat Lizoperci

Rate this item
(0 votes)

U srijedu, 25. maja 2016. godine, u radnoj posjeti džematu Lizoperci boravio je muftija mostarski Salem -ef. Dedović sa svojim saradnicima. Muftiji su stanje vjerskog života u ovom džematu predstavili glavni imam Safet -ef. Pozder, predsjednik Medžlisa g. Ahmo Kmetaš i imam u džematu  Amir -ef. Drežnjak.

Muftija je najprije posjetio Tošćanicu. O historijatu sela i džamije govorio je mjesni imam Amir -ef. Drežnjak. Muftija je potom posjetio i Greviće. O selu i džamiji vrlo iscrpne podatke dao je g. Emir Šabić.

Muftija je podne namaz klanjao u džamiji u Lizopercima gdje se, nakon namaza, i obratio prisutnima. Istakao je da je potrebno zajednički, sistemski raditi i djelovati, te da mi kao pojedinci ne možemo postići mnogo, ali zato kao jedan džemat, jedna porodica, jedna zajednica, itekako možemo.

Zatim je uslijedio obilazak džamijskog kompleksa koji je uvršten u nacionalne spomenike Bosne i Hercegovine i zajednički ručak gdje su se pridružili i općinski načelnik dr. Jozo Ivančević, te župnik župe Gračac fra Mato Topić. Načelnik Ivančević je iskazao spremnost da podrži aktivnosti Islamske zajednice u skladu sa planom i mogućnostima općine Prozor.

Muftija je čestitao džematlijama sva tri mjesta koja se nalaze u okviru ovog džemata na njihovom angažmanu i učeću u aktivnostima Islamske zajednice, kao i rukovodstvu Medžlisa Islamske zajednice Prozor na istrajavanju i dobroj organizaciji vjerskog života, te svim prisutnim zaželio mubarek mjesec ramazan.

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani