MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Prozor: Svečano otvorena džamija u Lapsunju

Rate this item
(0 votes)

Danas, 9.7.2016, je upriličena svečanost otvorenja novosagrađene džamije u Lapsunju, na kojoj je, pored mnogobrojne delegacije, prisustvovalo više stotina vjernika iz prozorske opštine i susjednih gradova.

Svečanost je započela prigodnim obraćanjima zvaničnika: predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju džamije u Lapsunju i član Sabora Islamske zajednice u BiH, Suljo Kmetaš; izaslanik načelnika opštine Prozor-Rama, Josip Juričić; predsjedavajući Opštinskog vijeća Prozor-Rama, Esad Dželilović; župnik župe Prozor, velečasni Stipo Knežević; glavni imam Medžlisa islamske zajednice Prozor, Safet ef. Pozder; predstavnik Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH, Asmir Neimarlija; predstavnik organizacije En-Nedžat iz Kuvajta, Ibrahim El-Bedr; muftija mostarski Salem ef. Dedović i izaslanik reisu-l-uleme, muftija goraždanski, Remzija ef. Pitić.

Nakon održanih govora, uz učenje dove, zajedničkim presijecanjem vrpce zvanično je otvorena džamija u Lapsunju. Nakon presijecanja vrpce pristupilo se klanjanju ikindije namaza te zajedničkom ručku za sve posjetioce.

Inače, kamen temeljac za izgradnju džamije u Lapsunju postavljen je 8.maja 2014.g., na svečanosti kojoj je prisustvovao i uvaženi reisu-l-ulema, Husein ef. Kavazović. Džamija u Lapsunju je izgrađena kroz protokol o suradnji Vakufske direkcije IZ u BiH i Humanitarne organizacije “En-nedžat” iz kuvajta, sredstvima Abdurrahman Eš-šejbija, njegove supruge i djece iz Katara. Vrijednost radova procjenjuje se na preko 100 hiljada maraka.

(www.vakuf.ba)

Posjeti web

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani