MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Posjeta Medžlisu Islamske zajednice Prozor

Rate this item
(0 votes)

U ponedjeljak, 19. juna 2017. godine, mostarski muftija mr. Salem -ef. Dedović boravio je sa saradnicima u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Prozor.

U svom obraćanju nakon teravih - namaza u Čaršijskoj džamiji muftija je govorio o blagodatima odabranog mjeseca ramazana.

“Ramazan je posebno vrijeme. U njemu nalazimo više entuzijazma, nade, ohrabrenja i volje. U ovom mjesecu je puno bereketa i prilika koje su nam date”, kazao je muftija.

Govoreći o značaju posljednje trećine mjeseca ramazana naglasio je da ona donosi mir i spas vjernicima.

“Nalazimo se u posljednjoj trećini ramazana koja je trećina potpunog i svekolikog selameta i spasa. Selamet ili mir treba svakom čovjeku ponaosob. Treba izgraditi unutar sebe mir, a zatim taj mir prenijeti na svoje najbliže i najdraže, pa i na širu okolinu. Puno je u današnjem svijetu nemira, nesigurnosti, negativne energije. Pritišće nas to. Previše je tog nemira”, poručio je muftija.

Muftija je pozvao vjernike na jedinstvo i zajedničko djelovanje naglašavajući da nas je Uzvišeni Allah u Kur’anu časnom pozvao da živimo u miru, da širimo kulturu pomirenja, dijaloga, saradnje i da se ne možemo nadati Allahovoj milosti, ako nema milosti među nama.

 

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani