MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Muftija prisustvovao ikrar - dovi Sabitu Manovu iz Prozora

Rate this item
(0 votes)

U nedjelju, 29. jula, nakon dugo vremena u čaršiji u Prozoru proučena je ikrar dova.

Dova je proučena na privatnom imanju budućeg hadžije Sabita Manova.

Ovom događaju prisustvovao je muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović sa saradnicima, svi prozorski imami, veliki broj džematlija, rodbine i prijatelja.

Na samom početku obratio se glavni imam Safet-ef. Pozder koji je izrazio riječi dobrodošlice i govorio o historijskim zapisima koji svjedoče o ispraćaju hadžija sa ovih krajeva.

Muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović u svom obraćanju govorio je o lijepim običajima ispraćaja hadžija na najvažniji životni put. Osvrnuo se na važnost i poruke hadža, kao i na važnost ovog događaja koji se desio u čaršiji u Prozoru i koji je okupio veliki broj vjernika.

Prozorski imami proučili su mevlud, a ikrar dovu proučio je Nihad-ef. Ahmetović.

  

Posjeti web

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani