MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Muftija Dedović prvačićima podijelio školske torbe

Rate this item
(0 votes)

Mostarski muftija Salem ef. Dedović danas je uručio školske torbe s priborom učenicima prvog razreda Osnovne škole „Mustafa Ejubović - Šejh Jujo“. Mostarsko muftijstvo je putem donacije osiguralo školske torbe za sve učenike prvih razreda na području Muftijstva koji nastavu pohađaju po federalnom nastavnom planu i programu.

„Imamo lijepu priliku da obradujemo prvačiće donacijom koju smo realizirali u saradnju sa humanitarnom organizacijom „ Islamic Relief“, rekao je muftija Dedović.  Cilj podjele, kako je kazao, je simbolična podrška svim učenicima i gesta Islamske zajednice na početku nove školske godine. Ovim činom Islamska zajednica šalje i svojevrsnu poruku društvu i društvenim institucijama da treba afirmirati projekte koji su važni za porodicu. „Za nas ovaj vid podrške predstavlja vrijednu satisfakciju jer je ovaj gest sa radošću primljen kod roditelja i nastavnika. Važno je da u ovom vremenu, kada imamo problem sa natalitetom, ovakva inicijativa dolazi od strane Islamske zajednice“, zaključio je.

Donacijom školskih torbi i s priborom su obuhvaćena i djeca sa posebnim potrebama i djeca bez roditeljskog staranja na području Muftijstva.

 

Posjeti web

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani