MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Obavljen teravih-namaz na Gračacu

Rate this item
(0 votes)

U utorak, 8.jula je obavljen zajednički teravih-namaz na Gračacu a uz mještane ovog sela teraviji su prisustvovale i džematlije iz Lizoperaca te glavni imam Safet-ef. Pozder i predsjednik Medžlisa Ahmo Kmetaš.

Namaz je predvodio imam džemata Lizoperci Amir-ef. Drežnjak. Nakon namaza prisutnima se obratio Safet-ef. Pozder te u ime domaćina Hamdo Sefer.

Safet ef. Pozder i Hamdo Sefer su izrazili veliko zadovoljstvo što je jedna teravija klanjana na Gračacu koji nema teravih imama. Složili su se da je od velikog značaja i to što će uskoro na Gračacu krenuti adaptacija jedne privatne kuće i njeno preuređenje u mesdžid, čime će se, ako Bog da, steći znatno bolji uslovi za aktivnosti iz domena vjherskog života. Naravno, za potpunu realizaciju tog projekta biće neophodna veća materijalna sredstva te se mjheštani uzdaju i u pomoć dobrih ljudi.

Teravih-namaz večeras je klanjan na otvorenom.

Inače, na Gračacu živi 16 bošnjačkih domaćinstava te znatno veći broj katolika.

Poslije teravije i obraćanja uslijedilo je prigodno druženje sa džematlijama.

(www.medzlisprozor.com)

Posjeti web

Hadis Dana

‎"Čovjek je vjere svog prijatelja, pa neka čovjek gleda s kim će se družiti." Ahmed, Ebu Dawud, Tirmizi

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani