MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Posjeta Medžlisu Islamske zajednice Stolac

Rate this item
(0 votes)

U utorak, 2. avgusta 2016. godine, u okviru programskih sadržaja XVIII sportskih susreta imama i uposlenika Islamske zajednice upriličena je posjeta Medžlisu Islamske zajednice Stolac.

U radnoj posjeti su boravili mostarski muftija Salem ef. Dedović, muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj Pašo ef. Fetić, predsjednik udruženja Ilmijje Mensur ef. Pašalić, glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj Senaid ef. Kobilica, v.d. glavnog imama za zemlje Beneluksa Bakir ef. Halilović, glavni imam regije Stuttgart Enver ef. Pašalić, glavni imam Oružanih snaga BiH Nesib ef. Hadžić, glavni imam medžlisa Islamske zajednice Mostar Suljo ef. Cikotić i drugi imami iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i inozemstva.

Na samom početku riječi dobrodošlice uputio je predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Stolac Bekir Isaković. Predsjednik Isaković je govorio o aktivnostima medžlisa Stolac, sa posebnim osvrtom na obnovu vakufske imovine. Kao jedan od najznačajnijih projekata Medžlisa Stolac istakao je rekonstrukciju i rehabilitaciju Musafirhane (Šarića hana).

Zatim je uslijedilo obraćanje Salmira Kaplana, člana izvršnog odbora Medžlisa. On je govorio o stanju ukupnog života na području Stoca, posebno se osvrnuvši na probleme s kojima se svakodnevno susreću Bošnjaci Stoca. Govorio je i o aktivnostima Inicijative za Stolac koja svim građanima Stoca želi ponuditi bolje životne uslove.

Na kraju se obratio mostarski muftija Salem ef. Dedović. Muftija je istakao da se Bošnjaci trebaju boriti za svoje dostojanstvo u Stocu. Iskazao je zadovoljstvo što je u Stocu putem Inicijative za Stolac uspostavljeno političko, nacionalno i narodno jedinstvo i zajedništvo čiji je cilj državotvorno djelovanje. Muftija je naglasio da Bošnjaci moraju biti svjesni svojih interesa u gradu Stocu i na području Hercegovine.

Delegacija je zatim napravila jednu šetnju gradom. Tom prilikom je upriličena posjeta džamiji Ali-paše Rizvanbegovića.

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani