MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Posjeta džematu Rabrani

Rate this item
(0 votes)

U ponedjeljak, 6. dana mjeseca ramazana, mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović boravio je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Stolac gdje se susreo sa predsjednikom medžlisa Orhanom Tikvešom i glavnim imamom Mersed-ef. Šabanovićem, koji su ga upoznali sa stanjem vjerskog života i realizacijom ramazanskih aktivnosti na području ovog medžlisa.

Nakon toga muftija je posjetio džemat Rabrani, nadomak Neuma, gdje je klanjao teravih-namaz i obratio se vjernicima.

Govoreći o velikom geografskom području na kojem se prostire mostarsko muftijstvo muftija je istakao da mu je drago što je u prilici posjetiti vjernike na krajnjoj južnoj granici našeg muftijstva, u općini Neum.

„Dragocjene su nam ove rubne tačke. Prema onom što znamo i naučavamo veliki je sevap klanjati ovdje. Važno je da se zavičaj, rodna gruda, naše džamije, mesdžidi i kuće čuvaju, da čuvamo našu vjeru, identitet i kulturu“, rekao je muftija.

Podsjećajući vjernike na značaj mjeseca ramazana muftija je naglasio da je ramazan posebno vrijeme, koje je Dragi Allah dao ljudima kao radost, milost, sreću, zadovoljstvo i put kojim se mogu približiti Uzvišenom Stvoritelju.

„Ramazan je dragocjeno vrijeme koje nam pomaže da se vratimo sebi, svojoj naravi“, istakao je muftija.

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani