MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Haris ef. Pobrić ponovo na meti vandala

Rate this item
(0 votes)

Tokom jučerašnjeg dana u naselju Podhum nepoznati počinioci opljačkali su stan mostarskog imama Haris ef. Pobrića i tom prilikom pričinili znatnu materijalnu štetu. Haris ef. je iz stana otišao jučer u 9 sati, a vratio se u 22:45. U stanu su ispreturane sve stvari. Ukraden mu je televizor, mobitel i dječija kolica. Još uvijek nije u mogućnosti da utvrdi šta sve nedostaje.

Slučaj je prijavio policiji i čeka da naprave uviđaj. „Zgrožen sam, ne znam kako dalje živjeti u stanu, jer je ovo već četvrti put da mi pljačkaju stan. Osjećam se kao zatvorenik, jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati“, kaže nam Haris.

Ranije su mu pljačkaši u protekle tri godine otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji koja nikad nije rasvijetlila slučaj. „Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi bar neko uputi izvinjenje što je to tako čini mi se bilo bi mi lakše“, kaže ef. Pobrić koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj. U Medžlisu IZ-e Mostar suzdržali su se od komentara izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinitelje.

(www.medzlismostar.ba)

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

Ko je na portalu: 49 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani