U ponedjeljak, 18.3.2024. godine, muftija mostarski dr. Salem ef. Dedović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog mr. Ilham-ef. Puce i direktor Karađoz-begove medrese hafiz Aid-ef. Tulek boravili su u ramazanskoj posjeti džematu Zalik.

Hafiz Tulek je predvodio teravih-namaz u džamiji “Bosanski Mudžahidi", a muftija se nakon teravih-namaza obratio prisutnim džematlijama.

Muftija je istakao da ramazan daje posebnu snagu vjerniku i pojačava njegovu samodisciplinu.

“U mubarek mjesecu ramazanu je Svevišnji Gospodar spustio Kur’an, Svoju riječ. U ovom mjesecu je poteklo vrelo života. Kur’an je vrelo života i on oblikuje naše živote, jer mi živimo po časnom Kur’anu i slijedimo sunnet našeg pejgambera Muhammeda, a.s. U ramazanu smo još svjesniji, karakterno smo jači i čvršći”, poručio je, između ostalog, muftija.

Muftija se osvrnuo i na pitanje izgradnje Interkulturnog centra “Mevlana” na lokalitetu Lakišića vakufa u Mostaru. “Ovo pitanje je mjera naše slobode, našeg dostojanstva, crvena linija koja je zacrtana. Iniciran je Forum Bošnjaka Hercegovine, čija je primarna zadaća u ovom trenutku realizacija projekta Interkulturnog centra ‘Mevlana’. Naš narod je zaslužio punu slobodu i puna prava”, zaključio je muftija.