U subotu, 16. aprila 2022. godine, u džematu Potkraj u Medžlisu Islamske zajednice Livno, u punom mesdžidu upriličena je svečanost povodom završenih hatmi trojice mladih džematlija. Riječ je o trojici mladića, koji su hatmu vrijedno učili 3 godine, a to su Jasmin Džebo, sin Zaima i Nesibe, rođen 3.2.1992., Emelin Džebo, sin Nedžada i Vildane, rođen 29.10.2005. i Agan Džebo, sin Alena i Midhete, rođen 8.1. 2006. godine.

Program je započeo nakon teravih namaza uz obraćanje Husein-ef. Topalovića, imama ovog džemata, koji je govorio o ljepotama učenja Kur’ana i o nagradama koje sljeduju one koji se svakodnevno druže sa Kur’anom.

Husein-ef. je kazao kako su u učenju i podučavanju ove grupe sudjelovali i hafiz Mahir-ef. Kevrić i Samir-ef. Đonlagić, kada bi dolazili u sedmične posjete džematu Potkraj, te im se na tome toplo zahvalio.

Nakon Husein-ef. Topalovića, prisutnima se obratio i glavni imam, hafiz Mahir-ef. Kevrić, čestitajući vrijednim hatmašima, njihovim roditeljima i cijelom džematu na postignutom uspjehu.

Članice hora Medžlisa Islamske Zajednice Livno počastile su pristine džematlije sa nekoliko ilahija, nakon čega je upriličeno učenje hatmenske dove koju je proučio hafiz Mahir-ef. Kevrić. Nakon dove uslijedilo je uručenje diploma i hedija.

(Šejla Mujić Kevrić/Muftijstvo mostarsko)


Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?