Posljednjih nekoliko projekata pokazali su dobru saradnju između Medžlisa Islamske zajednice Livno i Medžlisa Islamske zajednice Konjic. Prvi od projekata bila je posjeta mreže mladih Medžlisa Livno Medžlisu Konjic, tačnije mreži mladih ovog medžlisa.

Ispred Medžlisa Islamske zajednice Livno, mlade je predvodio glavni imam, hafiz Mahir ef. Kevrić, a goste su dočekali članovi Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Konjic, na čelu sa koordinatorom Ammar Lavićem, te Ensar ef. Zalihićem.

Mladi su obišli znamenitosti grada Konjica, gradski muzej, te kuću Zuke Džumhura. Druženje su nastavili na Jablaničkom jezeru, uz ilahije i ugodan razgovor.

„Iskreno se nadamo da je ovo samo početak jedne lijepe i dugotrajne priče između naša dva medžlisa. Mladi su se bolje upoznali, družili u duhu svoje vjere, uz ilahije, namaz, a to je najvažniji cilj. Udruživati omladinu koja ima isti cilj i njeguje vjerske vrijednosti i istine“, istakao je hfz. Mahir ef. Kevrić.

Da ovo nije jedini projekat između ova dva medžlis svjedoči i posjeta Odjela za brak i porodicu Medžlisa Konjic Medžlisu Livno.

Riječ je o jednodnevnoj posjeti hanuma iz Konjica, polaznica halki Kur'ana, koje su predvodile muallime Harisa Alić Ćukle i Azra Zalihić. Nakon obilska stare livanjske čaršije, znamenitih osmanskih džamija, gošće su dočekale muallime Šejla Mujić Kevrić i Merima Mustafić, te članice Odjela za brak i porodicu Medžlisa Livno u svojim prostorijama. Muallime su održale prigodno predavanje, a prisutne žene su razmjenjivale iskustva života u svojim sredinama, te iskustva življenja u vjeri.