Iščekivati znači dugo čekati, čekati željno i nestrpljivo. Zato iščekivanje može biti napeto, mučno, ali i slatko. Ovo isčekivanje trajalo je jednu deceniju, koliko je trajao i projekat vodosnadbijevanja Orahovica, Đeča i Plane.

Projekat je uspješno implementiralo "Udruženje korisnika voda Plana" na čelu sa Nenadom Vukojem i Momčilom Tupanjcem.

“Pored mljekare, koja je glavna i najbitnija egzistencija mnogih ljudi, prije svega naših povratnika u Gacku i Bileći, gospodin Vukoje omogućio je prvi, osnovni, životni resurs bez kojeg se ne može živjeti – a to je voda. Povratnici i oni koji su obnovili svoje kuće, znaju njenu vrijednost.“, istakao je Sadet-ef. Bilalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bileća.

Bajramovića džamija na Orahovicama i džamija Ćamil-ef. Avdića na Planoj dobile su besplatan priključak vode od “Udruženja korisnika voda Plana“. Obaveza svakog domaćina, koji je želio priključak, bila je da položi cijevi za vodu i zemljom zatrpa kanal. Na Orahovicama ovaj posao uradila je firma vakifa Nusreta Bajramovića, a na Planoj povratnička omladina iz Gacka. Ukupno je položeno preko 300 metara cijevi.

  • IMG-20210224-WA0002
  • IMG-20210224-WA0006
  • IMG_20210222_112749

Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?