MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Saopćenje za javnost

Rate this item
(0 votes)
Tomislavgrad Tomislavgrad

Muftijstvo mostarsko osuđuje vandalski napad na prostorije u vlasništvu Islamske zajednice Tomislavgrad koji se desio 25. decembra, za vrijeme katoličkog blagdana Božića, a kada su polupana tri stakla i oštećena ulazna vrata na objektu.

Podsjećamo da je ovo jedan u nizu napada na objekte Islamske zajednice u duvanjskom kraju. Ovom nemilom događaju prethodio je napad na džamiju u Omerovićima na blagdan Velike Gospe.

Čestitamo policijskim organima koji su blagovremeno otkrili počinitelje i tražimo adekvatne kazne za njih.

Blagdani su prilika za širenje mira, saradnje, suživota i razumijevanja što je oduvijek bila tradicija među ljudima u duvanjskom kraju.

Stoga smo zadovoljni i energičnim osudama koje su stigle od strane susjeda katolika u vezi sa ovim nemilim događajima.

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani