MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Muftija prisustvovao ikrar - dovi u Stipanićima

Rate this item
(0 votes)

U nedjelju, 14. avgusta 2016. godine, proučena je ikrar - dova imamu u džematu Stipanići Ameru ef. Jugi kojeg je muftijstvo mostarsko predložilo da ove godine obavi hadž.

Muftijstvo mostarsko prepoznalo je rezultate na vjersko-prosvjetnom polju, osobito u mektebu, imama Amer ef. Juge koji je proglašen najboljim mualimom za 2014/2015. godinu, te ga je odlučilo nagraditi odlaskom na hadž.

Amer ef. je u svom obraćanju kazao da je sretna okolnost da već sedam i po godina službuje u jednom džematu kakav je Stipanići. Zahvalio je svojim džematlijama, posebno roditeljima djece na brizi i podršci, te kazao da mu je odmah po dolasku u džemat jasno stavljeno na znanje od strane džematskog odbora da njegova preokupacija moraju biti mekteb i djeca što je on zdušno i prihvatio i proteklih godina ostvario zavidne rezultate na mektebskim takmičenjima na nivou Muftijstva i Rijaseta Islamske zajednice.

Muftija mostarski Salem ef. Dedović je rekao da je nagrađivanjem imama Juge odlaskom na hadž želio istaći da se prepoznaju trud, rad i zalaganje, te da vrijedi predano raditi.

Tumačeći kur'anske poruke iz sure Lukman muftija je ukazao na temeljne moralne vrijednosti koje trebaju krasiti pojedinca, a koji treba biti ustrajan i koristiti raspložive resurse i zahvaljivati Stvoritelju na blagodatima.

Muftija je naglasio da je džemat Stipanići perspektivan džemat u duvanjskom kraju, gdje inače narod u cjelini čuva, cijeni i poštuje predani imamsko – muallimski rad.

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani