MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Muftija mostarski u posjeti Medžlisu Tomislavgrad

Rate this item
(2 votes)

Mostarski muftija Salem -ef. Dedović u petak 9. dana mjeseca ramazana boravio je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Tomislavgrad.

Muftija je klanjao džuma-namaz i održao hutbu u Džudža Džaferovoj džamiji u Tomislavgradu, a nakon toga je sa svojim saradnicima i u pratnji predsjednika Medžlisa gosp. Ibrahima Kapetanovića i v.d. glavnog imama Edina -ef. Kukića posjetio džemat Mokronoge u kojem se u noći sa četvrtka na petak desio incident - ispisivanje grafita uvredljivog sadržaja na porodičnoj kući Izeta - Iske Tire.

http://muftijstvo-mostarsko.ba/images/stories/duvno1.jpg

Muftija je potom posjetio i džemat Stipanjiće gdje je klanjao ikindiju-namaz i kratko se obratio prisutnim vjernicima. U svom obraćanju muftija je čestitao džematu na rezultatima koje je ostvario njihov imam Amer -ef. Jugo koji je u ovoj mektebskoj godini proglašen najboljim muallimom muftijstva mostarskog.

http://muftijstvo-mostarsko.ba/images/stories/duvno3.jpg

Posjeti web

Hadis Dana

"Mu'min je prijatan i o­n pomiruje, a nema dobra u o­nom ko ne miri i zblizuje i u cijem drustvu nije prijatno." Ahmed

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani