MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Mostarski muftija posjetio mektebe na području Medžlisa Tomislavgrad

Rate this item
(0 votes)

U subotu, 24. oktobra, mostarski muftija Salem -ef. Dedović, u pratnji najbližih saradnika, posjetio je mektebe na području Medžlisa Islamske zajednice Tomislavgrad.

Mektebska nastava se odvijala prema utvrđenom planu i programu, osim u gradskom džematu kojeg je muftija prvo posjetio. Predstavnici muftijstva su zatim prisustvovali izvođenju mektebske nastave u džematima Mokronoge (muallim Admir -ef. Vuković), Stipanići (muallim Amer -ef. Jugo) i Mandino selo (muallim Husein -ef. Ibreljić). Muftija je podne namaz klanjao u Mandinom selu gdje se i obratio vjernicima.

Svojom posjetom muftija je ohrabrio mlade polaznike mekteba da i dalje istrajavaju na putu stjecanja znanja, te iskazao podršku muallimima za dalje zalaganje u pogledu poboljšanja kvalitete izvođenja mektebske nastave. Predstavnici muftijstva su se prilikom ove posjete detaljnije upoznali sa stanjem vjerskog života na području Medžlisa Tomislavgrad, naročito u oblasti mektebskog poučavanja.

Ikindiju namaz Muftija je klanjao u džematu Omerovići gdje se kratko i obratio prisutnim vjernicima i sa svojim saradnicima izvršio uvid u mektebsku dokumentaciju i stanje mektebske pouke i u ovome džematu, gdje muallimsku dužnost vrši Džemail -ef. Hujdur.

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani