MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Trebinje: Imam i sveštenik uručili pomoć za najugroženije

Rate this item
(0 votes)

Odbor za međureligijsku saradnju u Trebinju, koji djeluje već nekoliko godina u ovom gradu, donirao je danas humanitarne pakete socijalno ugroženim kategorijama iz Trebinja, vrijednosti 1.000 maraka.

U pitanju su donacije Udruženju djece sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko” kojima su uručeni paketi pelena vrijednosti 500 maraka i prehrambeno-higijenski paketi za deset bošnjačkih porodica, takođe vrijedne 500 maraka.

“Mi ćemo do polovine ove godine realizovati još dva projekta , kao poruku pomirenja građana svih religija, ali i kao podsticaj onima koji to mogu da daruju one koji nemaju”, kazao je Sadmir ef. Mustafić, trebinjski imam koji je, zajedno sa protojerejem Draženom Tupanjaninom uručio donaciju.

On je precizirao da će u tome kontekstu Trebinje uskoro posjetiti grupa maturanata Karađoz-begove medrese iz Mostara koja će sa trebinjskim gimnazijalcima realizovati dvodnevnu radionicu, kako bi se što više zbližili i uklonili postojeće predrasude, dok će krajem maja ispred Osman-pašine džamije biti održan javni bazar uz promociju bošnjačko-muslimanske i pravoslavne tradicije na način da će se, uz razmjenu iskustava i podsjećanje na nekadašnja vremena, moći kupiti i suveniri i drugi predmeti - simboli dvije religije.

(www.islamskazajednica.ba)

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani