MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Muftija se susreo sa gradonačelnikom Trebinja

Rate this item
(0 votes)

Muftija mostarski mr. Salem -ef. Dedović boravio je u petak, 19. maja, u posjeti Trebinju, gdje se susreo sa gradonačelnikom Trebinja g. Lukom Petrovićem. Sastanku su prisustvovali članovi Odbora za međureligijsku saradnju Trebinje Ilham -ef. Puce, muftijin pomoćnik i v. d. glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, paroh trebinjski Dražen Tupanjanin, stručna savjetnica Međureligijskog vijeća u BiH Olivera Jovanović, sekretar vladike Grigorija Vladimir Vukanović, predsjednik Skupštine grada Trebinje Dragoslav Banjak i načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti grada Trebinje Zoran Milošević.

Na sastanku je Odbor za međureligijsku saradnju Trebinje predstavio svoje dosadašnje aktivnosti, od kojih su posebno istaknuti saradnja Karađoz-begove medrese u Mostaru i trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić", kao i uspješno realizovani projekat "Bazar dobre volje". Bilo je govora i o planovima budućeg djelovanja. Iskazana je spremnost za saradnju sa gradskom vlašću. Gradonačelnik Petrović je predstavio razvojne planove grada Trebinje, sa posebnim akcentom na turizam i turističku ponudu. Muftija je posebno naglasio značaj rada ovog Odbora u ovom dijelu naše zemlje, te istakao da je saradnja između Islamske zajednice i Zahumsko-hercegovačke eparhije sve intenzivnija.

Posjeti web

Hadis Dana

‎"Čovjek je vjere svog prijatelja, pa neka čovjek gleda s kim će se družiti." Ahmed, Ebu Dawud, Tirmizi

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani