MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Saopćenje za javnost povodom napada na Osman-pašinu džamiju

Rate this item
(3 votes)

Povodom najnovijeg napada na Osman-pašinu džamiju u Trebinju, Muftijstvo mostarsko izdalo je saopćenje za javnost:

Muftijstvo mostarsko oštro osuđuje sinoćnji vandalski napad na Osman-pašinu džamiju u Trebinju, kada su oštećena vrata na abdesthani džamije, njena unutrašnjost i načinjena znatna materijalna šteta.

Podsjećamo da je ovo drugi napad na Osman-pašinu džamiju u posljednjih dvadesetak dana. Ovaj ponovni napad unio je nemir među trebinjske Bošnjake i odaslao im nedobrosusjedsku poruku.

Očekujemo od nadležnih civilnih organa vlasti da javno osude napad na vjerski objekat i nadamo se da će nadležni policijski organi odlučnom istragom razotkriti počinioca ili počinioce ovoga nedjela i izreći primjerene sankcije.

Našim vjernicima upućujemo poruku da hrabro i strpljivo podnesu iskušenje koje ih je zadesilo, sa vjerom u Dragoga Boga, odani svom rodnom kraju, njegujući i dalje kulturu suživota.

 

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani