MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Delegacija američke ambasade u posjeti Muftijstvu mostarskom

Rate this item
(0 votes)

U petak, 20. oktobra 2017. godine, u posjeti Muftijstvu mostarskom boravila je delegacija Američke ambasade u Bosni i Hercegovini u kojoj su bili Bryan Wockley, politički savjetnik za ljudska prava, te Gail Morgado i Lauren Hershey iz američkog State Departmenta.

Razgovarano je o međureligijskom dijalogu u Bosni i Hercegovini. U tom kontekstu naglašen je značaj Međureligijskog vijeća BiH.

Muftija mostarski mr. Salem -ef. Dedović je istakao da vjerske zajednice imaju veliku odgovornost kada je u pitanju izgradnja povjerenja među ljudima, te da posebno kod mladih ljudi treba razvijati svijest i jačati vjeru i nadu u bolju budućnost. 

Predstavnici Američke ambasade su pohvalili otvorenost i spremnost Islamske zajednice na međureligijski dijalog.

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

Ko je na portalu: 112 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani