MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

UDRUŽENJA „SVITANJE“ PODJELILO ŠKOLSKI PRIBOR U GLAMOČU

Rate this item
(0 votes)

Aktivisti udruženja „Svitanje“09.11.2013 posjetili su povratnike u Glamoču i uručili 50 paketa školskog pribora učenicima osnovne škole "Glamoč".

Nakon pet godina organizovanja projekta sakupljanja i podjele školskog pribora za djecu povratnika u Podrinju aktivisti UG Svitanje su ove godine ovaj projekat proširili na područje Glamoča. 

 

Projekat su podržali kompanija Gadžo sa svojim brendom "Tops" i značajnom donacijom školskog pribora i tursko udruženje www.kulturcocuk.gov.tr odjeljenje iz Engleske te pojedinačni prilozi.

Glavni imam MIZ Glamoč Muhamed ef. Dragolovčanin je pripremio podjelu pribora u prostorijama Medžlisa Glamoč za 50 učenika iz osnovne škole "Glamoč".

Na veliko zadovoljstvo članova udruženje Svitanje, a i Bošnjaka u cjelini na terenu članovu Udruženja “Svitanje”  uvjerili su se u jedinstvo, radinost i progres malobrojne zajednice Bošnjaka u Glamoču.

U razgovoru rukovodstva UG Svitanje sa glavnim imamom, predsjednikom Medžlisa Arifom Kovačevićem i predsjednikom BZK Preporod Amelom Saltagom dogovorena je stalna saradnja UG Svitanje/AKOS BiH sa lokalnim bošnjačkim institucijama na projektima jačanja i razvijanja naše zajednice u Glamoču.

U ime UG Svitanje školski pribor je uručio predsjednik Ensar Mulaosmanović. 

Akos.ba

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

Ko je na portalu: 44 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani