MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Savjet Muftijstva mostarskog- Izraženo zadovoljstvo postignutim rezultatima

Rate this item
(0 votes)

Savjet Muftijstva mostarskog na sjednici održanoj 14.11. 2013.g. razmatrao je aktuelnu problematiku o stanju infrastrukture Islamske zajednice na područjima medžlisa, analizirao izvještaje o provedenim aktivnostima tokom Kurban bajrama, te razgovarao o provedenim aktivnostima tokom popisa stanovništva u BiH.

 

Izraženo je zadovoljstvo napretkom svijesti džematlija koje je evidentirano u segmentu izvršavanja vjerskih propisa u mubarek danima Kurban-bajrama. Savjet Muftijstva, također je iskazao zadovoljstvo napretkom koji je vidljiv na polju različitih vidova edukacije, a posebno u radu sa mladima i ženama.  

Na sjednici Savjeta inicirano je uvođenje godišnje nagrde za najuspješnijeg imama, muallima i glavnog imama, što je svestrano prihvaćeno. O ovom pitanju  Savjet će se preciznije odrediti u narednom periodu. Na sjednici je prihvaćen prijedlog o uspostavi jedinstvenog kalendara za područje Muftijstva mostarskog sa značajnim datumima i godišnjicama obilježavanje događaja.

Na sjednici Savjeta značajna pažnja  posvećena je problematici obnove i održavanju vjerskih objekata na području Muftijstva. Članovi Savjeta saglasni su da su sve instrukcije Rijaseta IZ u BiH o popisu stanovništva uspješno provedene na svim nivoima. 

 

 

 

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

Ko je na portalu: 70 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani