Na inicijativu reisul-uleme Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića da se pomogne porodicama u Stocu koje je zadesio zemljotres u večernjim satima u petak 22. aprila, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ Ibrahim-ef. Malanović posjetio je Muftijstvo mostarsko u nedjelju, 24. aprila 2022. godine.

U društvu s muftijom mostarskim Salem-ef. Dedovićem, glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Stolac Mersed-ef. Šabanovićem i drugim imamom Careve džamije u Stocu  Amer-ef. Bećom, posjetili su porodicu Elmire Sefo, djevojke koja je nastradala u zemljotresu. Porodici nastradale djevojke uručena je novčana pomoć, te prenesena tazija reisul-uleme Kavazovića.

Prilikom posjete uručeni su i prehrambeni paketi MIZ Stolac za porodice na čijim je objektima pričinjena materijalna šteta.

Podsjećamo, u obraćanju prilikom dženaze Elmiri Sefom muftija Dedović pozvao je vlasti da se izvrši sanacija terena opasnog za objekte i stanovništvo, kako bi se ubuduće izbjegli ovakvi nemili događaji.

(Preporod.info)