Mostarski muftija Salem-ef. Dedović primio je delegaciju Koordinacije temeljnjih boračkih udruženja koju su sačinjavali Sead Salčin, predsjednik JOB-a Grada Mostara, Haris Kljako, predsjednik RVI Grada Mostara, Azra Mahinić predsjednica gradskog odbora Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Suad Muharemović, predsjednik kantonalnog udruženja „Zlatnih Ljiljanja“ i Semir Drljević, predsjednik kantonalnog JOB-a.

Članovi delegacije upoznali su mostarskog muftiju sa planom i programom aktivnosti koji se odnosi na obilježavanje značajnih datuma i godišnjica i održavanje šehidskih mezarja.

Također, upoznali su muftiju da će kroz svoje planirane aktivnosti ustrajno raditi na čuvanju tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata i insistirati na ostvarivanju jednakopravnog statusa i pozicije bošnjačkog naroda u Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Iskazali su podršku muftiji mostarskom u njegovom radu i zahvalili Islamskoj zajednici na njenom kontinuiranom doprinosu koji pruža u čuvanju i afirmaciji kulture sjećanja i pamćenja.


Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?