U četvrtak, 14. marta, u Studentskom hotelu Mostar održana je prva zajednička sjednica Savjeta za vjerska pitanja i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva mostarskog.

Sjednicom je presjedavao muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović, a prisustvovli su joj, pored direktora Karađoz-begove medrese, predsjednici Izvršnih odbora i glavni imami  medžlisa Muftijstva mostarskog.

Razmatrani su izvještaji o radu Muftijstva mostarskog za 2018. godinu, kao i Plan i program rada za 2019. godinu. Razmatran je plan priprema za nadolazeće mektebsko takmičenje i takmičenje iz islamske vjeronauke za 2019. godinu, te obaveze medžlisa i Karađoz-begove medrese u njihovoj organizaciji.

Muftija je prisutne upoznao sa planom priprema za nadolazeću tradicionalnu 44. po redu manifestaciju „Dani mevluda i zikra“,  kao i sa pripremama za mubarek mjesec ramazan, koje će početi održavanjem predramazanskog savjetovanja za imame, mualime, muderise i druge zaposlenike ustanova Islamske zajednice na području Muftiluka.


Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?