Mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović boravio je u dvodnevoj posjeti medžlisima Glamoč, Livno i Tomislavgrad, trinaestog i četrnaestog dana ramazana.

Posjeta Glamoču

Muftija je na iftaru trinaestog dana mubarek mjeseca ramazana boravio u Glamoču. U svom obraćanju nakon teravih - namaza muftija je govorio o vrijednostima mjeseca ramazana i osobinama pravih istinskih vjernika. Naglasio je da nas mjesec ramazan nadahnjuje i uči nas pravim vrijednostima. “Uzvišeni Allah nam je propisao ibadete da bi nas usmjerili pravim putem”, poručio je muftija. Tumačeći kur’anske poruke iz sure El-Enfal ukazao je na važnost bratskog sporazumijevanja i harmonije među vjernicima, što je garancija napretka i sigurnosti zajednice.

Muftija je u nedjelju sa predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Glamoč  Arifom Kovačevićem, glavnim imamom Muhamed-ef. Dragolovčaninom i predsjednikom BZK "Preporod" Glamoč Amelom Saltagom posjetio vakufski Poslovno-edukativni centar Medžlisa Islamske zajednice Glamoč, čija je izgradnja u završnoj fazi, a njegovo otvorenje je predviđeno za juli mjesec ove godine.

Posjeta Livnu

U nedjelju, četrnaestog dana ramazana,  mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Livno gdje se susreo sa glavnim imamom Mahir-ef. Kevrićem koji ga je izvijestio o dosadašnjoj uspješnoj realizaciji brojnih raznovrsnih ramazanskih sadržaja na području ovog medžlisa. Nakon podne-namaza muftija se obratio vjernicima u Ćurčinici džamiji. Govoreći o mjesecu ramazanu muftija je istakao da ramazan osnažuje i okrepljuje vjernička srca i da njegove blagodati u naše živote unose sreću i radost, te je poručio da nam ramazan treba dati podstrek i poticaj da popravljamo sebe, svoje porodice i ukupno društvo.

Posjeta Tomislavgradu

Četrnaestog dana ramazana mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović je posjetio i Medžlis Islamske zajednice Tomislavgrad gdje je sa predsjednikom medžlisa Ibrahimom Kapetanovićem i glavnim imamom Amer-ef. Jugom razgovarao o ramazanskim aktivnostima i programima koji se realizuju.

 


Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?