U utorak,  28.5.2019. godine, u džematu Gornja Drežnica upriličen je tradicionalni iftar u  organizaciji džematskog odbora ovog džemata, a pod pokroviteljstvom džematlija  Hasana i Ibrahima Pezića. Iftar je upriličen u sportskoj dvorani Osnovne škole “Drežnica”.

Radost iftara podijelilo je oko 150 džematlija iz Drežnice i gostiju iz vjerskog, javnog, društvenog i političkog života u Hercegovini.

Iftarsku dovu proučio je glavni imam Medžlisa IZ Mostar mr. Dino ef. Maksumić, a u ime organizatora, riječi dobrodošlice prisutnima,  te zahvalnost pokroviteljima i svima onima koji su doprinijeli organizaciji iftara uputio je Ejub ef. Zukić, imam u džematu Gornja Drežnica.

Prigodne ramazanske poruke prisutnima je uputio mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović, koji je govorio o vrijednostima i blagodatima posta, naglašavajući da je post najintimniji ibadet koji čovjeka približava uspjehu i na ovom i na budućem svijetu.

Izražavajući zadovoljstvo što iftari, kao što je ovaj u Drežnici, okupljaju ljude sa prostora cijelog Muftijstva mufija je naglasio da ako vjernici budu kako treba, ako budu na okupu i u zajedništvu, mogu učiniti puno korisnih i pozitivnih stvari za društvo i zajednicu.


Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?