U četvrtak, 13. maja 2021. godine, prvog dana ramazanskog bajrama mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović, je želeći radost bajrama podijeliti sa prijateljima iz drugih vjerskih zajednica organizovao bajramski prijem za njih.

Sinoćnjem prijemu prisustvovao je episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, generalni vikar mostarsko-duvanjske biskupije don Željko Majić i starješina Sabornog hrama u Mostaru Radivoje Krulj.

Razgovarano je o izazovima uzrokovanim pandemijom coronavirusa i važnoj ulozi vjerskih zajednica u pružanju pomoći i podrške vjernicima, prije svega na psihološkom planu.

Muftiji su i pismenim putem bajram čestitali episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, novoimenovani mostarsko-duvanjski biskup i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski msgr. Petar Palić i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko .

Inače, veliki tradicionalni bajramski prijem kojem prisustvuju brojne osobe iz društvenog, vjerskog i političkog života se zbog okolnosti pandemije coronavirusa nije održao ni ovog bajrama.


Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?