Nizom aktivnosti Medžlisa Islamske Zajednice u Mostaru obilježen je mjesec u kojem je Božiji Miljenik došao na svijet; mjesec Rebiu-l-evvel. Jedna od Rebiu-l- evvelskih aktivnosti već pet godina je posjeta Narodnoj kuhinji grada Mostara u Sjevernom logoru od strane Odjela za brak i porodicu Muftijstva Mostarskog i Medžlisa IZ-e Mostar.

Tim povodom koordinatorice pomenutih odjela mr. Lejla Mezit i Fatima Puce obišle su prostorije Narodne kuhinje i darovale kolačima i poslasticama korisnike ove ustanove, te na taj način uljepšale i dodale vedrinu u svakodnevnicu ove, za mnoge naše sugrađane, veoma važne institucije.

Koordinatorice su također uputile riječi podrške i nade marljivim uposlenicima Narodne kuhinje i naglasile spremnost Islamske zajednice da bude njihov saradnik u dobročinstvu prema slabijima po uzoru na sunnet poslanika islama, Muhammeda a.s.

Sljedeći putokaz dobra i plemenitosti, svjesni vrijednosti lijepe riječi i suosjećanja istim povodom dio tima Savjetovališta za brak i porodicu koji radi i djeluje pri MIZ-e Mostar posjetio je i Udruženje roditelja i prijatelja osoba sa posebnim potrebama “Sunce”.

Riječi dobrodošlice uputila je direktorica Udruženja Erna Kotlo i zahvalila Islamskoj zajednici što kroz rad Odjela i Savjetovališta za brak i porodicu ne zaboravlja njihove štićenike i što su česta podrška u njihovom radu i djelovanju.

Ispred tima savjetovališta obratila se i mr. Lejla Mezit uputivši tople i plemenite riječi štićenicima, njihovim roditeljima te uposlenicima Udruženja, naglašavajući važnost osobine merhameta u islamu i kroz više njegovih oblika.

U ugodnoj atmosferi, uz razgovor, kahvu i rebiu-l-evvelske kolače planirane su i buduće aktivnosti i susreti na obostrano zadovoljstvo i korist.

 

(Preporod.info)


Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?