MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održano regionalno takmičenje iz vjeronauke

Rate this item
(0 votes)

U Karađoz-begovoj medresi su u subotu, 23.4.2016. godine, održana završna takmičenja polaznika mektebske nastave na nivou Muftijstva mostarskog i učenika nastavnog predmeta vjeronauke s područja Muftijstva mostarskog.

„Za nas je velika čast da smo domaćini najboljim učenicima s područja cijelog Muftijstva i da će oni imati priliku upoznati se sa našim učenicima i razmijeniti iskustva. Ovim takmičenjem mi svima njima predstavljamo našu školu, možda, našim budućim učenicima“, kazao je direktor Medrese hafiz Aid ef. Tulek.

Direktor Tulek je s ponosom istakao da su sve svoje tehničke i prostorne kapacitete podredili ovom plemenitom cilju. „Ponosni smo što smo našu školu, koja ispunjava sve pedagoško - nastavne standarde stavili na raspolaganje ovako respektabilnom skupu“, naglasio je Tulek.  Na oba takmičenja učestvovalo je 77 djece. Na regionalnom takmičenju iz predmeta Islamske vjeronauke učestvovala su 54 učenika sedmih, osmih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola. Na mektebskom takmičenju nastupila su 23 takmičara - polaznika mekteba. Takmičenje iz vjeronauke održano je u saradnji sa Pedagoškim zavodom Mostar.  

REZULTATI REGIONALNOG TAKMIČENJA IZ ISLAMSKE VJERONAUKE

VIII razredi osnovne škole

1. Ehlimana Ćesić, OŠ „Vrapčići“ Mostar - 61,5

2. Anisa Turkić, IV osnovna škola Mostar - 59,5

3. Amina Čolak, OŠ “Parsovići“ Konjic Konjic - 57,5

IX razredi osnovne škole

1. Ajla Kuštrić, OŠ „Vrapčići“ Mostar - 46

2. Almedina Ždralić, IV Osnovna škola Mostar - 44

3. Zijada Čolak, OŠ „Parsovići“ Konjic - 43,5

I razredi srednje škole

1. Alagić Asja, Srednja medicinska škola Mostar -54,5

2. Armin Memić, Srednja škola Konjic - 52

3. Nejra Sefer, Srednja škola Jablanica - 51

U ukupnom poretku osnovnih škola prvo mjesto je osvojila O.Š. “„Vrapčići“ iz Mostara. Srednja medicinska škola Mostar je osvojila prvo mjesto u poretku srednjih škola.

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

Ko je na portalu: 136 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani