MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održan stručni aktiv vjeroučitelja HNK

Rate this item
(0 votes)

U organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar kao stručnog organa Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK,  a pod vođstvom stručnog savjetnika za islamsku vjeronauku dr. Ahmeda -ef. Husića danas je održan redovni zimski aktiv vjeroučitelja koji nastavu izvode u osnovnim i srednjim školama na području HNK.

Stručni aktiv otvoren je učenjem fatihe i prigodnom rječju sjećanja na Ramu -ef. Kajana sekretara muftijstva i osobe zadužene za stručne poslove vjeroučitelja u uredu muftije koji je preselio na Ahiret 7. januara.

Stručnom aktivu su prisustvovali muftija mostarski mr. Salem -ef. Dedović i v.d. glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar mr. Dino -ef. Maksumić.

Muftija i v.d. glavni imam su posebno apostrofirali važnost saradnje između džematskih imama i vjeroučitelja. 

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

Ko je na portalu: 68 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani