U ponedjeljak, 26. februara 2024. godine, u Musafirhani, održana je druga redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Stolac. Na početku sjednice ašere je proučio Asim ef. Bajrić.

Riječi dobrodošlice članovima Skupštine poželio je predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Stolac Orhan Tikveša. Posebne selame uputio je predstavnicima Muftijstva mostarskog Ilham-ef. Puce i Faizi Alić.

Za predsjednika radnog predsjedništva Skupštine izabran je Suad ef. Mujakić, a za potpredsjednika Amer-ef. Beća. Vođenje Skupštine preuzeo je predsjednik koji je poselamio prisutne, te iznio predloženi dnevni red Skupštine koji je jednoglasno usvojen.

Na zapisnik sa prošlogodišnje sjednice Skupštine nije bilo primjedbi, te je isti jednoglasno usvojen.

Uslijedilo je razmatranje i usvajanje izvještaja o radu Izvršnog odbora i vjersko-prosvjetne službe Medžlisa Islamske zajednice Stolac za 2023. godinu. Izvještaj su podnijeli predsjednik Izvršnog odbora i glavni imam. Poslije diskusije usvojen je izvještaj o radu za 2023. godinu.

Zatim se pristupilo razmatranjeu i usvajanju finansijskog izvještaja za 2023. godinu, te budžeta za 2024. godinu.

Finansijski izvještaj i prijedlog budžeta izložio je sekretar Medžlisa Islamske zajednice Stolac Salko Baljić, a isti su nakon rasprave jednoglasno i usvojeni.

Potom je na dnevnom redu bilo razmatranje i usvajanje plana rada Medžlisa Islamske zajednice Stolac za 2024. godinu. Nakon kraće rasprave usvojen je plan rada za 2024. godinu.

Rukovodioci službi Muftijstva mostarskog Ilham-ef. Puce i Faiza Alić su pohvalili rad Medžlisa Islamske zajednice Stolac, te istakli neke od značajnijih projekata i aktivnosti koje su realizovane u protekloj godini i poželjeli puno uspjeha u budućem radu i funkcionisanju.

(www.miz-stolac.ba)