U okviru redovnih ramazanskih posjeta medžlisima i džematima mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović danas je posjetio Medžlis Islamske zajednice Nevesinje. Nakon obilaska vjerskih objekata u ovom gradu džumu namaz predvodio je u obnovljenoj Carevoj džamiji. Džumi je prisustvovao veliki broj džematlija među kojima i značaj broj mladih osoba.

U Mostaru je u organizaciji Udruženja dobitnika najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, Islamske zajednice, Udruženja antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata i Udruženja logoraša Mostar nizom programa pod zajedničkim imeniteljem „Vjerni slobodi-vjerni domovini“ u nedjelju obilježen 9. maj – datum sa višeslojnim značajem za grad Mostar i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

U nedjelju, 9. maja 2021. godine, održan je zajednički iftar imama i sveštenika iz Istočne Hercegovine u Stocu. Iftaru su prisustvovali bilećki paroh Nebojša Kolović, paroh dabarski i stolački Ratko Zubac, paroh nevesinjski Mladen Čalija, glavni imam MIZ Gacko i Bileća Sadet-ef. Bilalić, glavni imam MIZ Trebinje hfz. Sadik-ef. Fazlagić i predsjednik IO MIZ Bileća Fadil Kusturica.

Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?