U petak, 20. januara 2023. godine, mostarski muftija mr. Salem -ef. Dedović, u pratnji rukovodioca Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog mr. Ilham-ef. Puce, posjetio je džemat Rečice, Medžlis Islamske zajednice Čapljina.

Prije klanjanja džuma-namaza muftija je uručio priznanje Adem-ef. Šuti, v.d. glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Čapljina, za trud, posvećenost poslovima i ostvarene rezultate tokom 22 godine obavljanja dužnosti imama, hatiba i muallima u džematu Rečice.

Muftija je održao hutbu i predvodio džuma-namaz. U hutbi je tumačio poruke kur’anskog ajeta iz sure el-Bekare: “O vjernici, živite svi u miru i ne idite stopama šejtanovim; on vam je, zaista, neprijatelj otvoreni.”

Pozvao je vjernike na iskrenost u činjenju djela radi Gospodara Uzvišenog, dobronamjeno međusobno savjetovanje koje je potrebno svima i ustrajnost u džematu, u zajednici.

Muftija je u hutbi naglasio da je naša najveća snaga u ustrajnosti u džematu, na iskrenim, čistim, nepatvorenim osnovama.

Poručio je da je naša obaveza da budemo podrška onim koji su dobili povjerenje na održanim izborima u Islamskoj zajednici, jer su preuzeli veliki emanet i odgovornost, učeći dovu da budemo od onih koji čine dobra djela.