U srijedu, 2. juna 2021. godine, Muftijstvo mostarsko posjetili su predstavnici Ambasade Sjedinjenih američkih država (SAD) u Bosni i Hercegovini.

Sa muftijom mr. Salem -ef. Dedovićem razgovarali su Natalia T. Susak, savjetnica za ljudska prava i vjerske slobode i Ante Miliša, pomoćnik za pitanja ljudskih prava i vjerskih sloboda u Odjelu za politička pitanja Ambasade. Sastanku je prisustvovao i rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog mr. Ilham-ef. Puce.

Razgovarano je o izazovima koje je uzrokovala pandemija Covid-19, ali i procesima međureligijske saradnje na području mostarskog muftijstva.

Muftija je naglasio da je u ovim vremenima kušnje za sve važno razumjeti jedni druge i biti podrška jedni drugima.

Tokom razgovora je istaknuto da će pandemija dugoročno ostaviti posljedice na društvene tokove, pa i na aktivnosti vjerskih zajednica. Muftija je izrazio žaljenje što od odgovornih ljudi u vlasti nisu usvojene odluke o lakšem ulasku turista u našu zemlju, što bi bilo od velike pomoći turističkim radnicima i nada za spas turističke sezone. Razgovarano je i o drugim važnim aktuelnim pitanjima.

  • Iz_Americke_ambasade_Natalia_Susak_i_Ante_Milisa_s_muftijom_1
  • Iz_Americke_ambasade_Natalia_Susak_i_Ante_Milisa_s_muftijom_3
  • Iz_Americke_ambasade_Natalia_Susak_i_Ante_Milisa_s_muftijom_8
  • Iz_Americke_ambasade_Natalia_Susak_i_Ante_Milisa_s_muftijom_9

Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?