Uprava za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa konsultantskom firmom Imtec d.o.o., danas je, 24. aprila 2024. godine, organizirala edukaciju za korištenje elektronskog protokola Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kao dijela jedinstvenog Informacionog sistema Islamske zajednice. Edukacija je uključila i upoznavanja sa prednostima korištenja aplikacija Micrososft 365 paketa.

Edukacija je održana u Tere hotelu u Mostaru, a domaćini edukacije bili su Faiza Alić, rukovodilac Službe za pravne, administrativne, finansijske i ekonomske poslove Muftijstva mostarskog, te Anel Dokara, tehnički sekretar Muftijstva.

Poseban segment edukacije bilo je predstavljanje i upoznavanje sa načinima korištenja elektronskog protokola u kreiranju predmeta i službene korespondencije sa Rijasetom.

Početak edukacije otvoren je učenjem odlomka iz Kur'ana od strane Said-ef. Husrepa, nakon čega je Faiza Alić zaželjela dobrodošlicu, uspjeh u radu i prenijela selame dr. Salem-ef. Dedovića, Muftije mostarskog.

Uvodno obraćanje imao je Zijad Suljić, voditelj Odjela za standardizaciju, gradnju i opće poslove, koji je prisutne upoznao sa hronološkim slijedom razvoja Informacionog sistema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a potom su uslijedila izlaganja Elvisa Crnića, menadžera razvoja u Imtec d.o.o., Amera Kulića, voditelja Odsjeka za opće poslove i informatizaciju i Amira Sakića, rukovodioca Centra za obuku i kadrove.

Oni su, putem prezentacija i praktičnog dijela, dali osnovne smjernice i uputstvo za korištenje elektronskog protokola i Microsoft 365 paketa.

Korespondencija medžlisa s Rijasetom, putem elektronskog protokola, trebala bi zvanično početi u ponedjeljak, 3. juna 2024. godine.

  • 2024-04-24_14-16-26-207
  • 2024-04-24_14-16-26-576
  • 2024-04-24_14-16-26-821

(Preporod.info)