Svemilosnome Allahu iskazujemo zahvalnost na Njegovim svekolikim i trajnim blagodatima. Svjedočimo da nema drugoga boga osim Allaha, i svjedočimo da je Muhammed, neka su na njega Allahov blagoslov i mir, Allahov poslanik i Njegov predani insan. Uzvišeni Allahu daruj nam svoju milost i Svojim blagoslovom nas obaspi u svakom našem dunjalučkom koraku koji na putu dobra činimo. Amin!

Hvala Allahu, Gospodaru svjetova i Vladaru dana sudnjeg, Koji znanjem i mudrošću daruje koga hoće, a u zabludi je onaj koji ostavlja znanje i mudrost ne usvaja. Neka su Allahovi blagoslovi i mir na našeg poslanika Muhammeda, njegov čisti rod i plemenite drugove ashabe. Allahovu milost, uputu i blagoslov tražimo i molimo u ovome najodabranijem danu i času sedmice, mubarek petku.

Hvaljen i slavljen neka je Uzvišeni Allah, Svemilosni, Samilosni, odgajatelj ljudi!

I neka su salavat i selam na poslanika Muhammeda, a.s., koji je od Allaha poslan kao milost svim svjetovima, koji će da opominje i obveseljava i da vrline  upotpuni. Neka su mir, spas i Božiji blagoslov na sve sljedbenike dobra, pravde i istine do dana Sudnjega. Allahov blagoslov i mir neka su na sve nas ovdje okupljene u najvažnijem danu i daru, džumi-namazi, kojom potvrđujemo svoje zajedništvo u vjeri. Amin!

Hvala Allahu na blagodati proljeća, na svjetlu dana kojeg je učinio vidljivim i otvorenim za naše pregalaštvo i aktivnost, hvala Mu na blagodati noći koju je učinio počinkom i smirajem našim tijelima i dušama. Molimo Allaha da nam podari u vjeri i životu svekoliko dobro za koje Ga je molio naš poslanik Muhammed, a da nas sačuva svakoga zla od kojeg je zaštitu kod Allaha Uzvišenog tražio naš poslanik i učitelj Muhammmed, a.s. Amin!

Hvala Allahu Uzvišenom, našem Stvoritelju, samo u Njega vjerujemo, na Njega se oslanjamo i od Njega tražimo pomoć! Svjedočimo da nema boga osim Allaha, dž.š. i da je Muhammed Allahov vjerovjesnik i poslanik, neka su salavat i selam, Božiji mir i spas, na njega, njegovu porodicu, ashabe i sve istinske vjernike.

طه

مَا أَنزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى

إِلاَّ تَذْكِرَةً لِّمَن يَخْشَى

تَنزِيلا مِّمَّنْ خَلَقَ الأَرْضَ وَالسَّمَاوَاتِ الْعُلَى

الرَّحْمَنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى

لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَمَا تَحْتَ الثَّرَى

وَإِن تَجْهَرْ بِالْقَوْلِ فَإِنَّهُ يَعْلَمُ السِّرَّ وَأَخْفَى

اللَّهُ لا إِلَهَ إِلاَّ هُوَ لَهُ الأَسْمَاء الْحُسْنَى

Islamski centar Mostar