U subotu, 17. februara 2024. godine, u Edukativnim prostorijama Čaršijske džamije održana je redovna skupština Medžlisa Islamske Jablanica.

Na početku sjednice izabrano je radno predsjedništvo u sastavu Ramiz Šehić, h. Junuz-ef. Šoljić i h. Hamdo Sefer, koje je preuzelo ulogu vođenja sjednice. U nastavku sjednice prezentovani su izvještaji o radu službi i plan rada za tekuću godinu, koje su predstavili predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Jasmin Hujdur i glavni imam h. Ekrem-ef. Hodžić.

U izvještajima je konstatovan rast na svim poljima, kako na vjerskom tako i na infrastrukturnom planu. Posebno je istaknuto da se u prethodnoj izvještajnoj godini izgradila i svečano otvorila džamija u Dragan Selu, a da je ove godine u planu završetak gradnje i otvorenje džamije u Glogošnici. Pored toga u prethodnoj godini su započeti dugo očekivani radovi na generacijskom projektu Medžlisa, izgradnji Kulturno-edukativnog centra Medžlisa u centru Jablanice.

U ovoj diskusiji učešće su uzeli skoro svi delegati skupštine Medžlisa, te iznosili konstruktivne prijedloge za rad Medžlisa. Nakon diskusija izvještaji za prethodnu godinu kao i planovi za tekuću su jednoglasno usvojeni.

Sjednici je prisustvovao izaslanik muftije mostarskog mr. Dino-ef. Maksumić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar, te je tom prilikom čestitao delegatima na konstruktivnoj raspravi i kontinuiranoj brizi o Medžlisu i infrastrukturi Medžlisa. Dino-ef. je pohvalio rad rukovodstva Medžlisa sa posebnim akcentom na finansijsku stabilnost Medžlisa koji u svom vlasništvu nema nijednog vakufskog objekta koji može generirati dodatne prihode. Na kraju izlaganja mr. Dino-ef. Maksumić je zaželio sreću i uputio hajr dovu u daljnjem radu Medžlisa.

Skupština je završena uz učenje odlomka iz Kur’ana i dove koju je proučio izaslanik muftije mostarskog mr. Dino-ef. Maksumić.

 (www.medzlisjablanica.ba)